lördag 8 januari 2011

En favoritkaka

En kaka som går att variera i det oändliga.


Jag gör den ofta med äpplen (som på bilden) men också med hallon eller rabarber.
Enkel och snabb är den och god.
Receptet fanns i ett reklamblad från ICA Maxi för en herrans massa år sen.

Receptet anger att man ska servera glass till kakan det har vi alltid tyckt varit lite för mycket så vi har alltid ätit den som den är men man gör som man vill.
Vaniljsås kanske kan vara gott till också..

Jag får kalla kakan för Rabarberpaj (så som orginalreceptet)

2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
(idag hade jag i 0,5-1tsk vaniljsocker)
Margarin
Pärlsocker
Ströbröd att bröa formen med.

Vispa samman ägget och sockret, blanda i mjölet. Smeten blir tjock i konsistensen.
Smöra och bröa formen.
Häll i smeten.
Tryck ner äppelskivor som är vända i kanel och sockerblandning. Ringla över margarin eller hyvla tunna skivor och lägg över kakan.
(om det finns kanel/sockerblandning över, strö detta över kakan, strunta då i pärlsockret)
Grädda i 225 grader i 30 min.
(Vi har en varmluft ugn och då brukar det räcka med 200grader och 25 min)

Den får vi till fikan ikväll:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar